Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Αρσεναλ 3-1

Μια ανώτερη δύναμη δεν το ήθελε...

Ο Ολυμπιακός παρά την τεράστια νίκη επί της Άρσεναλ με σκορ 3-1 στο «Καραϊσκάκη», δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας. Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μένει τρίτος στον όμιλο ο Θρύλος και συνεχίζει στο Europa League. Τα τέρματα της νίκης των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκαν από τους Τζεμπούρ (16’), Φουστέρ (36’) και Μοδέστο (89’). Ο Μπεναγιούν (57’) εκείνο των «κανονιέρηδων».
[το φιλμ του παιχνιδιού]

Kρίμα κι άδικο γι' αυτόν τον Θρύλο
Είναι γνωστό πως αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έστω και το 25% της τύχης που διακρίνει τον «αιώνιο» αντίπαλο, θα είχαν περάσει το λιγότερο τρεις φορές ακόμα στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια πως η τύχη δεν συμβαδίζει ούτε χαμογελάει στον Θρύλο, παρά το γεγονός πως σε τρεις περιπτώσεις με 8 και 9 πόντους αποκλείστηκε, ενώ άλλοι πέρασαν δεύτεροι ακόμα και με 8.
Σε έναν Ολυμπιακό που σήμερα πάτησε την Αρσεναλ στο πρώτο μέρος. Μια ομάδα που ήρθε για να χτυπήσει το ματς και όχι για να κάτσει να χάσει. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά και «έπνιξε» τη μεγάλη αντίπαλό του, που μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερή που δεν εισέπραξε περισσότερα στο πρώτο μέρος.
Εστω κι αν το 2-1 από τον Μπεναγιούν έφερε αγωνία για το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Μοντέστο αποκατέστησε την τάξη. Αυτός ο αγώνας θα πρέπει να μπει στο παλμαρέ του Γιάννη Μανιάτη που έκανε το ματς της καριέρας του καταπίνοντας μόνος του όλο το κέντρο της Αρσεναλ. Ενα επικό ματς από τον διεθνή άσο που διαπρέπει στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Θρύλος απέδειξε σε αυτό το ματς πως μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια, ακόμα και με μισή ομάδα και πως έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά απ' όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. 
Η Ντόρτμουντ νομίζω πως ουσιαστικά παράτησε το παιχνίδι από τη στιγμή που μείωσε το σκορ η Μαρσέιγ στο τέλος του πρώτου μέρους. Ομως, για να είμαστε ειλικρινείς, τώρα αποδεικνύεται πως έστω και μία ισοπαλία στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής με τη Μαρσέιγ θα είχε δώσει στον Θρύλο την πρόκριση. (Μπάμπης Χριστόγλου)

Γερμανικά νούμερα και ένας Θρύλος!

Οι Γερμανοί ως συνήθως, έτσι και χτες, δεν αποδείχτηκαν φίλοι. Αποδείχτηκαν όμως φοβερά νούμερα...Μόλις ενημερώθηκαν στο ημίχρονο για το 2-0 του Ολυμπιακού και ότι ουσιαστικά ότι κι έκαναν μένανε εκτός συνέχειας Champions League μπήκαν προκλητικά αδιάφοροι στο 2ο ημίχρονο κόντρα στη Μαρσέιγ και μόνο που δεν σκόραραν στο τέρμα τους. Το αποκορύφωμα της παρωδίας ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς όπου το υπέρ τους 2-1 μετατράπηκε ως διά μαγείας σε 2-3 και η Μαρσέιγ πέρασε αβαβά στους 16 του θεσμού. Συγχαρητήρια! Έγινε το χατίρι σου Μεσιέ Πλατινί...[περισσότερα]



 Ολυμπιακός ίσον ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ !
Θέλετε να κάνουμε μία σούμα; Κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα με Μαρσέιγ και από εκεί και πέρα: Μεγαλειώδεις εμφανίσεις σε Λονδίνο, Ντόρτμουντ, Μασσαλία, μία άνετη νίκη επί των «φίλων» μας, των Γερμανών και μία νίκη βγαλμένη από τα όνειρά μας επί της Αρσεναλ…
Η φετινή πορεία του Θρύλου μας στην Ευρώπη μας έκανε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ, σαν Ελληνες και σαν Ολυμπιακούς ! Τα υπόλοιπα δε μετράνε.
Ο Τζιμάκος ο Πανούσης το είχε πει στο τραγούδι του: «Γερμανίδες τουρίστριες, διψασμένες για σπέρμα…» και αυτό είναι κάτι που είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ουσιαστικό και θεμελιώδες, όσο κι αν στην περίπτωσή μας είναι μόνο μία μεταφορά.
Ο πιο σιχαμερός λαός στην Παγκόσμια Ιστορία, έδωσε τα διαπιστευτήριά του ακόμα και στο ποδόσφαιρο το οποίο κρατούσε κάποτε (σχετικά) καθαρό.
Η ανατροπή των Γάλλων στο Ντόρτμουντ μας πίκρανε αλλά, είναι αποτέλεσμα από αυτά που η ΟΥΕΦΑ οφείλει να ερευνήσει, αρκεί να δουν με λογικό μάτι τα μαρκαρίσματα των Γερμανών στο τέλος του αγώνα. ΟΜΩΣ, η ουσία δεν αλλάζει.
Τι Τσάμπιονς Λιγκ, τι Γιουρόπα και μπούρδες….
Ρωτάω ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ: Θα άλλαζε κάτι στον τρόπο με τον οποίο χαρήκαμε τον φετινό Ευρω-Ολυμπιακό ακόμα κι αν έπαιρνε την τέταρτη θέση;;; Πιστεύω πως όχι !
Από αύριο ξεκινάει μία νέα ημέρα, για τον Θρύλο μας. Ένα βαρύ (ημερολογιακά) πρόγραμμα που πρέπει να βγάλουν νικηφόρα οι παίκτες μας μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά, η αναμονή της κλήρωσης του Γιουρόπα. Με την ελπίδα (πάντα) να βρούμε στον δρόμο μας κάποια Γερμανική ομάδα…
Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο «μπράβο» στον Βαλβέρδε και σε όλους τους παίκτες μας για μία συγκλονιστική προσπάθεια, αντάξια των ονείρων μας.

Μπράβο παιδιά, δείξατε σε όλους ΠΟΙΟΣ είναι ο Θρύλος της Ευρώπης !

[Μ.Σ.]

ολα τα θέματα είναι από το bam.gr